"Afløbsdronningen" og andre fagfolk indtager scenen på Kloakmessen 2024


Dygtige oplægsholdere formidler den nyeste viden til kloakmestre og entreprenører på Kloakmessen i januar

Stærke branchenavne står klar, når Kloakmessen i Fredericia som noget nyt kan præsentere et fagligt sceneprogram i de to dage, fagmessen varer. Oplægsholderne på scenen, som opbygges midt i udstillingsområdet som en integreret del af messen, vil byde på ny viden om tendenser, lovgivning, bæredygtighed og fremtidens løsninger.

De besøgende kan blandt andet glæde sig til at opleve Inge Faldager, som fortæller om den nye bog "Afløbsdronningen" om hende og hendes karriere.

Inge Faldager har i mere end 40 år undervist kloakmestre på Teknologisk og været med til at lave regler og cirkulærer på afløbsområdet.

Bogen og oplægget viser også eksempler på nytænkning indenfor Lokal Afledning af Regnvand (LAR), og krydres blandt andet med et blik på Roms kloakker, som stadig fungerer, 2000 år efter de er bygget.

LER - ledningsejerregistret - fylder naturligt nok en del i kloakmestrenes hverdag, og på messen er der også to indlæg om LER.

GEOTEAM viser deres løsning, hvor de har samlet hard- og software i ét, så man på stedet kan søge efter ledningsoplysninger og se data på sin smartphone med såkaldt Augmented Reality, hvorved man kan "se" ledningerne, før man graver.

Carina Saxtorph fra Styrelsen for Dataforsyning fortæller om de nye krav til ledningsejerne og om de nye krav til oplysninger om ledningernes placering.

Bæredygtighed/ESG er også et aktuelt tema for branchen. Gitte Futtrup og Chris Lynggaard fra Ahlsell fortæller, hvordan man i en tid med mere og mere ekstreme vejrforhold kan tage ansvar for eget klimaaftryk og arbejde med grøn omstilling.

Virksomhedsrådgiver Jens Guld fra DM&E er på samme bane, når han oplyser om, hvordan ESG kan påvirke forretningen, og hvordan værktøjet ESG+ kan fremme bæredygtigheden.

Desuden kan de besøgende også høre om DM&E's nye entreprenøruddannelse, som starter i maj, om fremtidens uddannelses- og efteruddannelsesmuligheder i branchen samt om den nye kloakeftersynsordning, som Byggeriets Kvalitetskontrol fortæller mere om.