engcon viser flaget både ude og inde på Kloakmessen


Den fynske virksomhed præsenterer de nyeste tiltrotatorer, hydrauliske redskaber og udstyr - også til de mindre, kompakte gravemaskiner

Når Kloakmessen i Fredericia åbner dørene om mindre end to måneder, bliver det blandt andet med deltagelse både ude og inde af engcon, der udvikler og producerer tiltrotatorer, redskaber og udstyr til gravemaskiner. En tiltrotator kan sammenlignes med et "håndled", som giver føreren mulighed for at dreje og vippe det valgte redskab.

- Jeg tør godt garantere, at der bliver noget at se, for vi har gode ting med til Fredericia. På den ene udendørs stand kommer der til at stå et bredt udsnit af, hvad man kan finde af gravemaskiner mellem 6 og 10 tons, naturligvis udrustet med engcon tiltrotator. På den anden får vi en eller to maskiner til at køre demo, blandt andet med skovl, kost, pallegafler og pladevibrator, så de besøgende kan hente inspiration til udrustning af deres næste maskine, fortæller Jacob Stensgaard, produktvejleder hos engcon.

"Demopiloten" bliver i øvrigt den flerdobbelte Europamester i at føre gravemaskiner, Bendt Risom, som naturligvis også giver spektakulære prøver på, hvad hans evner og engcons udstyr kan udrette sammen. 

Jacob Stensgaard tilføjer, at der også bliver præsentation af EC-Oil systemet, som sætter føreren i stand til at stille tiltrotatoren eller snuppe et hydraulisk redskab på et øjeblik, uden at forlade kabinen. Systemet giver øget fleksibilitet, rentabilitet og sikkerhed, fastslår han.

Verdensnyhed nu til mindre maskiner

Inde i messehallen bliver der også spændende ting at opleve, lover Jacob Stensgaard.

- Sidst vi var på Kloakmessen, havde vi en verdenspremiere med. Det var en nyhed, som gav mulighed for at kombinere EC-Oil, en aftagelig gribeklo med kviklås og EPS maskinstyring til maskiner mellem 4 og 6 tons.


I år præsenterer vi samme system, der nu som noget helt nyt fås ned til 2 til 4 tons maskiner, forklarer produktvejlederen.

Netop det, at engcon også henvender sig til kloakmestre og entreprenører med mindre gravemaskiner, er en vigtig pointe for Jacob Stensgaard

- Jeg har selv en baggrund som maskinfører og rørlægger, og da jeg startede hos engcon, var det en kæphest for mig, at vi skulle med på Kloakmessen.

Jeg så det som en nødvendighed at være til stede her og vise, at vi også kan lave løsninger med kompakte maskiner. Så vi deltog, trods lidt skepsis, og vi har været her siden, for det har været eminent for os alle gange, understreger han.

Kloakmessen finder sted i MESSE C Fredericia den 25.-26. januar 2024