Stor tilfredshed med Kloakmessen 2022

To måneders corona-forsinkelse anfægtede hverken besøgstallet eller stemningen på kloakbranchens store fagmesse i Fredericia

Fredag eftermiddag sluttede den femte udgave af Kloakmessen i Fredericia, og både arrangører og udstillere kunne gå på weekend efter en meget vellykket og velbesøgt messe. De flere end 160 stande med alt fra værktøj til gravemaskiner blev i alt besøgt af 3.157 fagfolk, så der var travlhed overalt.

Det gjaldt også på standen hos Brødrene Dahl, som er en af landets største grossister indenfor VVS, vand og afløb. Her kunne de nogenlunde aflæse tilstrømningen ud fra deres uddeling af store, praktiske poser til de besøgende.

- Vi har haft omkring 1500 kunder inde på standen indtil videre, så det er vi rigtig glade for, fortalte marketingchef Sinne Kold fredag formiddag.

- Vi får nogle gode snakke, underbygger vores relationer og møder nye kunder også. Der er også mange beslutningstagere blandt de besøgende, og dem vil vi jo også gerne i kontakt med, påpegede marketingchefen.

Hun roste i øvrigt den nye placering i MESSE C's kæmpe Hal A, hvor messen tidligere var placeret i to mindre haller.

- Jeg synes, det fungerer super godt. Der er mere samling, mere stemning, og så er det rigtig godt, at DM i Kloak foregår i samme hal, som alle udstillerne er i, lød det fra Sinne Kold, som allerede ser frem til næste messe i 2024.

Kloakmessen var flyttet fra den sædvanlige januar-termin på grund af corona, og det passede kloakmester/holdleder Henning Simonsen rigtig godt. Han stod nemlig udenfor hovedindgangen og præsenterede Munck Forsyningsledningers nyeste rørsprængningsbil i den milde forårssol.

- Der har været stor interesse for den - mange er stoppet op og har kigget nærmere. Det er ikke mindst folk fra forsyningsselskaber og rådgivende ingeniører, der har spurgt ind til de opgaver, der kan løses med bilen, berettede Henning Simonsen.

Altid spændende nyheder på Kloakmessen

Blandt de mange besøgende var også medejer Henning Andersen og entrepriseleder René Høirup fra entreprenørvirksomheden Henning Have A/S.

- Vi kigger ikke efter noget specifikt, men vi samler inspiration og holder os ajour med, hvad der sker i branchen. Jeg synes altid, der er spændende nyheder at finde på Kloakmessen, og det er rart, at messen er så branche-specifik, lød det fra medejer Henning Andersen.

Kloakmessen arrangeres af MESSE C i samarbejde med Danske Kloakmestre, hvis formand Michael Skov var meget begejstret for forløbet af 2022-udgaven.

- Jeg har været rundt på mange stande, også hos flere af de nye udstillere, og min oplevelse er, at alle er glade og tilfredse. Det er de rigtige mennesker, der er her, og stemningen er rigtig god, sagde han.

Formanden måtte i januar træffe den svære beslutning at udskyde messen to måneder på grund af corona.

- Der har heldigvis været flot opbakning, selv om vi måtte udsætte, men vi er enige om i foreningen, at januar er det rigtige tidspunkt, så Kloakmessen 2024 foregår den 25.-26. januar, oplyste Michael Skov.

Messen i Fredericia dannede også rammen om DM i Kloakarbejde, som fik disse vindere: Blandt de uddannede løb kloakmester Jacob B. Rahr fra Entreprenør Rahr ApS med sejren, mens Kim Brown fra Brdr. Christensen A/S triumferede hos deltagerne under uddannelse.


Yderligere oplysninger
Kontakt Messechef Lars Søndergaard, MESSE C, tlf: 75 92 25 66, mail: ls@messec.dk